Pasta z makreli na kanapki
Każdy wie, że ryby są bardzo zdrowe i zawierają mnóstwo witamin. Ponadto warto je jeść, gdy jesteśmy na diecie lub musimy zacząć zdrowo się odżywiać. Ja ostatnio włączyłam do swojego menu właśnie rybki i staram się zarazić nimi moje dzieci. Idzie to na razie bardzo mozolnie, ponieważ smażoną to i owszem, zjedzą, ale jeśli chodzi o wędzoną lub pieczoną to już problem.
Dlatego ostatnio postanowiłam zrobić pastę na kanapki. Mój mąż bardzo lubi ją z bułką i masłem, bardzo często przygotowuje taką potrawkę w piątki. Jest niezwykle łatwa w przygotowaniu. Jedyny problem, to pozbycie się ości z ryby, ale nieco cierpliwości i się udaje.
SKŁADNIKI:
- 3 średnie cebule
- majonez
- musztarda
- 7 ogórków konserwowych
- 5 jajek
- 2 makrele wędzone ok 250g jedna
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Wyciągamy ,mięso z ryby, uważając przy tym na ości. Gotujemy jajka na twardo. Następnie jaja, ogórki, cebulę kroimy w kostkę. Wszystko razem wrzucamy do miski.
- Dodajemy 3 duże łyżki majonezu, 1 łyżkę musztardy. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy. Próbujemy, ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku.
Pasta gotowa. Smacznego!
Tagi: ryba, makrela, jajka, majonez, pasta rybna, pasta z makreli, pasta na kanapki
Komentarze
Prześlij komentarz