Naleśniki z jabłkami



Proste do zrobienia i smaczne naleśniki z jabłkami, oprócz jabłek można też dodać inne owoce.

SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • 750 ml mleka
  • szczypta soli
  • 80 g cukru
  • 400 g lekkiej mąki pszennej
  • 2-3 jabłka
  • olej

PRZYGOTOWANIE:

Jajka, mąkę, mleko, cukier miksujemy mikserem w misce. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy do ciasta naleśnikowego. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej ok 2 łyżek. Wlewamy chochlę ciasta i równomiernie rozsmarowujemy. Smażymy na średnim oleju do zarumienienia brzegów i przewracamy na drugą stronę. Gotowe naleśniki można posypać cukrem pudrem.




Tagi: naleśniki, jabłka, naleśniki z jabłkami, mąka, jajka, placki z jabłkami, racuchy z jabłkami, 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Łatwe przeliczanie produktów

Jajko zapiekane w kajzerce przepyszne śniadanie