Naleśniki z jabłkami
Proste do zrobienia i smaczne naleśniki z jabłkami, oprócz jabłek można też dodać inne owoce.
SKŁADNIKI:
- 4 jajka
- 750 ml mleka
- szczypta soli
- 80 g cukru
- 400 g lekkiej mąki pszennej
- 2-3 jabłka
- olej
PRZYGOTOWANIE:
Jajka, mąkę, mleko, cukier miksujemy mikserem w misce. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy do ciasta naleśnikowego. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej ok 2 łyżek. Wlewamy chochlę ciasta i równomiernie rozsmarowujemy. Smażymy na średnim oleju do zarumienienia brzegów i przewracamy na drugą stronę. Gotowe naleśniki można posypać cukrem pudrem.
Tagi: naleśniki, jabłka, naleśniki z jabłkami, mąka, jajka, placki z jabłkami, racuchy z jabłkami,
Komentarze
Prześlij komentarz