Naleśniki z farszem serowym
Naleśniki możemy podawać na różne sposoby. Można je jeść suche, z dżemem, z bita śmietaną, z owocami lub z farszem mięsnym, warzywnym bądź jeszcze innym. Dziś będą naleśniki z farszem serowym, jedne z moich ulubionych dań. Do tego cukier puder, owoce lub bita śmietana i cud miód dla naszego podniebienia.
SKŁADNIKI:
Ciasto naleśnikowe:
Twaróg rozgniatamy dokładnie widelcem lub łyżką, dodajemy pozostałe składniki, a następnie bardzo dobrze wyrabiamy.
PRZYGOTOWANIE:
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy mikserem tak, aby nie było grudek. Ciasto nie może być zbyt gęste. Naleśniki smażymy z małą ilością oleju. Smażymy równomiernie z obu stron. Farsz nakładamy na usmażone naleśniki i zwijamy. Potem króciutko podsmażamy na malutkim ogniu, aby farsz się rozgrzał a naleśnik był chrupiący.
Tagi: naleśnik, ser, twaróg, farsz serowy, farsz twarogowy, naleśniki z serem
SKŁADNIKI:
Ciasto naleśnikowe:
- 2 szkl. mąki
- łyżka masła
- szczypta soli
- 2 jajka
- 2szkl. mleka
- 1 łyżka cukru waniliowego
- olej
- 500g twarogu tłustego lub półtłustego, z wiaderka lub quarku*
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 2 łyżki cukru
- ok. 3 łyżek gęstej śmietany 18%
- 1 żółtko
Twaróg rozgniatamy dokładnie widelcem lub łyżką, dodajemy pozostałe składniki, a następnie bardzo dobrze wyrabiamy.
PRZYGOTOWANIE:
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy mikserem tak, aby nie było grudek. Ciasto nie może być zbyt gęste. Naleśniki smażymy z małą ilością oleju. Smażymy równomiernie z obu stron. Farsz nakładamy na usmażone naleśniki i zwijamy. Potem króciutko podsmażamy na malutkim ogniu, aby farsz się rozgrzał a naleśnik był chrupiący.
Tagi: naleśnik, ser, twaróg, farsz serowy, farsz twarogowy, naleśniki z serem
Komentarze
Prześlij komentarz