Wafle domowe - przepis


SKŁADNIKI:

1 paczka suchych wafli (andrutów)
1 kostka margaryny tortowej
1 szklanka cukru
3 łyżki ciemnego kakao
1/4 szklanki mleka


PRZYGOTOWANIE:

Margarynę rozpuszczamy, dodajemy cukier, kakao, mleko i razem zagotowujemy. Przestudzoną masą przekładamy wafle. Odstawiamy je przyciśnięte np. grubą książką na kilka godzin. Po tym czasie są gotowe do jedzenia.
Jeśli ktoś lubi masę waniliową, to zamiast kakao można dodać mleko w proszku.
Prawda, że łatwe w przygotowaniu? I do tego szybkie. W sam raz do kawusi. Smacznego!



Tagi: wafle, wafle domowe, przepis na wafle, kakao, mleko w proszku, andruty z masą kakaową

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Łatwe przeliczanie produktów

Jajko zapiekane w kajzerce przepyszne śniadanie