Przepis na blok czekoladowy
Bardzo prosty przepis na blok czekoladowy. Jest idealnym zamiennikiem czekolady. Po skosztowaniu nie będziecie mogli się mu oprzeć.
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Masło rozpuszczamy w rondelku.Dodajemy cukier, wodę i kakao. Mieszamy do rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do wystygnięcia. Kruszymy ciastka i wraz z mlekiem proszkowanym mieszamy w misce. Ostygniętą masę wlewamy do ciastek z mlekiem i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do foremki, u mnie silikonowa o wymiarach 10,5x20 cm. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Do bloku można dodać rodzynki lub orzechy bądź to i to.
Tagi:blok, blok czekoladowy, kakao, mleko w proszku, herbatniki, czekolada, blok kakaowy
SKŁADNIKI:
- 200g pełnego mleka w proszku
- 125g masła
- 3 łyżki kakao
- 120g cukru
- 60ml wody
- 15 herbatników
PRZYGOTOWANIE:
Masło rozpuszczamy w rondelku.Dodajemy cukier, wodę i kakao. Mieszamy do rozpuszczenia się składników. Odstawiamy do wystygnięcia. Kruszymy ciastka i wraz z mlekiem proszkowanym mieszamy w misce. Ostygniętą masę wlewamy do ciastek z mlekiem i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do foremki, u mnie silikonowa o wymiarach 10,5x20 cm. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Do bloku można dodać rodzynki lub orzechy bądź to i to.
Tagi:blok, blok czekoladowy, kakao, mleko w proszku, herbatniki, czekolada, blok kakaowy
Komentarze
Prześlij komentarz