Jajko zapiekane w kajzerce przepyszne śniadanie


Większość z nas bardzo lubi na śniadanie jeść jajka. Możemy robić je na wiele sposobów, jajko sadzone, na miękko, jajecznica, jajko na twardo. Wszystko zależy od naszej wyobraźni. Dziś chciałabym podzielić się fajnym pomysłem, który polecił mi brat. W każdy weekend kiedy ma wolne, serwuje swojej kochanej żonie takie pyszne śniadanko.
Jajko zapiekane w bułce to również super pomysł na kilkudniowe kajzerki, które na kanapki już się nie nadają. Koniecznie musicie spróbować.

SKŁADNIKI:
  • 2 kajzerki
  • 2 jajka
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 2 plasterki szynki lub innej wędliny
  • pomidorek
  • szczypiorek
  • masełko do posmarowania
  • możecie dodać wszystko na co macie ochotę, co lubicie
PRZYGOTOWANIE:

Z bułek odkrawamy na wypukłej części tylko czubek, a wnętrze bułki wydrążamy. W śtodku bułki smarujemy masełkiem, układamy żółty ser, wędlinę, wbijamy ostrożnie jajko. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Na jajko delikatnie kładziemy pomidorek. Pieczemy w 160C ok. 20 minut. Na 5 minut przed wyjęciem posypujemy szczypiorkiem. Możemy potem posmarować majonezem lub innym sosem.
Bułka może być wypełniona dowolnymi składnikami, dowolnym farszem. Jeśli lubimy bardziej ścięte żółtko to podpiekamy 5 minut dłużej.
Fantastyczna, sycąca przekąska, która na pewno posmakuje każdemu. Prawda, że wygląda apetycznie? Smacznego!



Tagi: kajzerka, jajko w bułce, zapiekane jajko, bułka, jajko sadzone, pyszne śniadanie, sucha kajzerka,

Komentarze

  1. Masz naprawdę bardzo ciekawe na pomysły na proste, nieskomplikowane lecz efektowne dania :))
    Brawo :*

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Prezent dla męża - pomysły

Dobry film sensacyjny "Uprowadzona"

Andrzejki i wróżby andrzejkowe