Schab w sosie koperkowo-marchewkowym


SKŁADNIKI:
  • 1kg schabu bez kości
  • 2 marchewki
  • kawałek pietruszki i selera
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • łyżeczka mąki
  • śmietana 18%
  • koperek
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Schab kroimy na cm plastry. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą ponad schabem ok 2cm. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, startą na drobnych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler, sól i pieprz. Gotujemy ok 1h, do miękkości schabu. Następnie wyjmujemy mięso i zabielamy odrobiną mąki i śmietany 18% rozrobionej w zimnej wodzie. Dosypujemy sporą ilość koperku - świeżego lub mrożonego.
Podajemy z ryżem albo z ziemniakami.




Tagi: schab, marchewka, koperek, schab duszony z koperkiem, sos koperkowy, sos marchewkowy

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Prezent dla męża - pomysły

Dobry film sensacyjny "Uprowadzona"

Andrzejki i wróżby andrzejkowe