Przepis na kotlet paryski


Jeśli znudził Wam się kotlet w popularnej panierce, to polecam nieco inną wersję tego dania. Pierś z kurczaka smażona w jajku jest przepyszna, delikatna i soczysta. Do tego nie jest tak bardzo kaloryczna. Warto wypróbować.

SKŁADNIKI:

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 2 jajka
  • mąka pszenna
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i dzielimy na kotlety. Mięso delikatnie rozbijamy. Do miseczki wsypujmy mąkę, a w drugiej roztrzepujemy jajko. Dodajemy sól i pieprz. Kotlety obtaczamy w mące. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, a gdy będzie gorący każdy kotlet moczymy w jajku i smażymy na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami lub frytkami, wedle uznania. SMACZNEGO!


Tagi: kotlet, paryski kotlet, jajko, mąka, pierś z kurczaka, frytki, ziemniaki 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Prezent dla męża - pomysły

Andrzejki i wróżby andrzejkowe

Fajny film animowany