Schab zapiekany z serem żółtym


SKŁADNIKI:
  • 6plastrów schabu
  • 2 cebule duże
  • majonez
  • keczup
  • ser żółty salami, może być inny
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do schabu|masełko lub margaryna

PRZYGOTOWANIE:

Mięso lekko ubijamy tłuczkiem i przyprawiamy z obu stron przyprawami.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego.



Cebulę kroimy w piórka. Układamy ją na mięsie, aby przykryć. Potem układamy miejscowo masło lub margarynę. Następnie przykrywamy to plasterkami żółtego sera. Smarujemy nieco keczupem i majonezem. Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Mięso przykrywamy folią spożywczą i pieczemy 1 godzinę. Na 15 minut przed końcem zdejmujemy przykrycie.







Tagi: schab, ser żółty, schab zapiekany, cebulka, schab pod pierzynką, majonez, keczup

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Prezent dla męża - pomysły

Andrzejki i wróżby andrzejkowe

Fajny film animowany