Schab zapiekany z serem żółtym
SKŁADNIKI:
- 6plastrów schabu
- 2 cebule duże
- majonez
- keczup
- ser żółty salami, może być inny
- sól
- pieprz
- przyprawa do schabu|masełko lub margaryna
PRZYGOTOWANIE:
Mięso lekko ubijamy tłuczkiem i przyprawiamy z obu stron przyprawami.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Cebulę kroimy w piórka. Układamy ją na mięsie, aby przykryć. Potem układamy miejscowo masło lub margarynę. Następnie przykrywamy to plasterkami żółtego sera. Smarujemy nieco keczupem i majonezem. Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Mięso przykrywamy folią spożywczą i pieczemy 1 godzinę. Na 15 minut przed końcem zdejmujemy przykrycie.
Tagi: schab, ser żółty, schab zapiekany, cebulka, schab pod pierzynką, majonez, keczup
Komentarze
Prześlij komentarz